Jak by měl vypadat zubní kartáček?

Důležité je, aby kartáček byl měkký, hustý, rovně zastřižený s přiměřeně velkou pracovní hlavičkou. Nejlépe doporučený individuálně, dle vašich konkrétních potřeb. Zuby čistíme krouživými pohyby, bez použití přílišného tlaku s mírným sklonem proti dásni alespoň 2x denně.

Pro dokonalé, precizní a zcela šetrné čištění používáme jednosvazkový (single nebo také solo) kartáček.

Šikovně  pomáhá při dočištění pod okrajem dásní, v zadních úsecích dolní čelisti především v místech, kde nám překáží jazyk. Skvěle se hodí i pro dočištění zubů moudrosti.

Opravdu musím používat mezizubní kartáček?

Naše odpověď je rozhodně ANO! Mezizubní prostory nelze vyčistit zubním kartáčkem a s většinou si neporadí ani zubní niť. Pouze mezizubní kartáček správné velikosti se dokáže uvnitř těchto prostorů rozvinou a kompletně vyčistit vše, co je třeba.

Pro úspěšné čištění mezizubních prostor je zcela klíčová správně zvolená velikost mezizubních kartáčků. Tu nejlépe určí vaše dentální hygienistka nebo zubní lékař.

Pokud s používáním mezizubních kartáčků začínáte, mohou vám krvácet dásně. Jedná se o naprosto normální projev zánětu dásní. Buďte tedy trpělivý. Jakmile začnete mezizubní prostory pravidelně čistit, zánět ustoupí a krvácení brzy ustane.

Vytvořila a spravuje agentura czech.click | Nastavení cookies 🍪 | Ochrana osobních údajů 🔒