Zubní prevence a péče o ústní dutinu

Prevence není jen populární trend. Jedná se o opatření, která umožňují předejít vzniku nemocí nebo alespoň včas odhalit patologii v rané fázi. Malá výplň je levnější a šetrnější než extrakce zubu s jeho následným nahrazením.

Prevence ve stomatologii se skládá z několika komponentů:

Preventivní prohlídka

Je nutné se setkávat se zubním lékařem alespoň jednou za půl roku, i když Vás nic netrápí. Mnoho zubních problémů v počáteční fázi nepůsobí nepohodlí a mohou zůstat nepovšimnuty. Například zubní kaz ve fázi skvrny nebo kaz na aproximálních plochách. Při pečlivém vyšetření zubní lékař může odhalit vývoj patologie v rané fázi a včas odstranit problém. 

Profesionální dentální hygiena 

Profesionální dentální hygiena je také nezbytná k provádění dle vašeho individuálního plánu (minimálně jednou za půl roku). 

I když si zuby čistíte doma výborně, v těžko dostupných místech se stále hromadí povlak a tvoří se pigment a zubní kámen. Dentální hygiena se provádí pomocí vysoce technologického vybavení a nástrojů. Proto kvalita domácího čištění a procedury v zubařském křesle nejsou porovnatelné. 

Domácí péče o ústní dutinu

Péče o ústní dutinu je kriticky důležitou součástí zubního zdraví. Proto každý pacient naší kliniky dostává doporučení a instruktáž o správné péči o zuby a dásně. Naše dentální hygienistka také pomáhá vybrat prostředky péče na základě stavu měkkých a tvrdých tkání ústní dutiny. 

Naše klinika Vám ráda pomůže s jakýmikoli dotazy a poskytne podporu v péči o vaše zuby.

Vytvořila a spravuje agentura czech.click | Nastavení cookies 🍪 | Ochrana osobních údajů 🔒